Το σχολείο μας επισκέφτηκε η ομάδα “Μικροί Γεωργοί” για να πραγματοποιήσουν μαζί με τα παιδιά ένα εργαστήριο για τον τρύγο.
Οι μαθητές έγιναν μικροί αμπελουργοί: Γνώρισαν το αμπέλι, τρύγησαν τα σταφύλια, τα πάτησαν, τα έβαλαν στο βαρέλι και έμαθαν τη διαδικασία για να μετατραπεί ο μούστος σε κρασί!
Δοκιμάσουν ακόμη ένα εύρος προϊόντων που παράγονται από το σταφύλι, όπως πετιμέζι, ξίδι, σταφίδες, μουσταλευριά, μουστοκούλουρα .
Γνώρισαν τους μύθους που συνδέονται με τον τρύγο και τραγούδησαν !