Montessori Way of Life
Skip to content

Σοφία Τζιβέλου- Παιδαγωγός

Αποφοίτησα από το τμήμα Παιδοκόμων-Βρεφονηπιοκόμων , τριετούς φοιτήσεως, του Συλλόγου Εκπαιδεύσεως Νεανίδων “Ανδρέας Συγγρός” το 1999.

Από τον Σεπτέμβριο του 2002 ως τον Μάρτιο του 2004, παρακολούθησα τον 1ο κύκλο μαθημάτων του Μοντεσσοριανού Εργαστηρίου και ειδικεύτηκα στη Μοντεσσοριανή Παιδαγωγική Προσέγγιση για παιδιά ηλικίας 3-6 ετών.

Το 2011 πήρα την Πιστοποίηση Επαγγελματικής Κατάρτισης της ειδικότητας Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης.
Δούλεψα για 3 χρόνια σε παραδοσιακό σχολείο και από το 2003 ως το καλοκαίρι του 2023 εργάστηκα στην Μοντεσσοριανή Σχολή Αθηνών “Μαρία Γουδέλη” (στο πρώτο μοντεσσοριανό σχολείο στην Ελλάδα). Εκεί είχα την ευκαιρία ότι έμαθα να το δω και να το εφαρμόσω στην πράξη.

Ανακάλυψα το μεγαλείο αυτού του συστήματος. Το υλικό είναι βασισμένο στις αναπτυξιακές ανάγκες της κάθε ηλικίας, η μάθηση γίνεται μέσα από τις αισθήσεις, ενθαρρύνεται η ελεύθερη επιλογή εργασίας, ο σεβασμός στον προσωπικό ρυθμό του κάθε παιδιού και όλα αυτά και τόσα άλλα οδηγούνε στο να χτιστεί μια υγιής και ανεξάρτητη προσωπικότητα.

Facebook
Twitter
Instagram
WhatsApp